Lauwersland Kunst Aan Huis ATELIERROUTE Bij Roos Zuidhorn Westerkwartier Groningen Friesland Atelier Kunst kunstwerk kunstenaar Schilder Collage Mixed Media Kunstaanhuisroute LauwerslandRoute LauwerslandKunstroute Lauwerlandatelierroute

Lauwersland Kunst Aan Huis ATELIERROUTE

WELKOM
bij de 29e editie van de Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland:
12 / 13 én 19 / 20 maart 2022
van 11.00 tot 17.00 uur


Thema: Verborgen Betekenis
Twee woorden, allebei afzonderlijk zijn het verschillende begrippen. Maar in deze combinatie krijgen deze twee woorden een heel andere dimensie. Als je je daarin verdiept lijkt het of in het leven van de mens, jong en oud, deze combinatie van woorden veelvuldig een rol speelt. Het begint al op jonge leeftijd: in sprookjes wordt een grote betekenis aan het begrip verborgen betekenis gehecht.

Ook in uitingen van de kunst is het begrip geen onbekende factor. Er kan sprake zijn van een verborgen betekenis, ongeacht vanuit welke gedachtegang of inspiratiebron een kunstenaar zijn of haar werk maakt. Uiteraard is dit lang niet altijd het geval maar misschien willen we als beschouwer er wel een betekenis in zien. Het kan een verdieping zijn in de wijze waarop we kunst bekijken en ervaren wat dat met ons doet.

In de uitleg van het thema wordt onderstreept, dat niet alleen de kunstenaar, maar ook de kijkers vaak verborgen betekenissen bedenken in een kunstwerk. Het is een vorm van participatie die onmisbaar is voor het levend houden van alle kunst, maar niet vaak wordt belicht.

De Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland: ieder jaar weer opnieuw een belevenis?!

23 kunstenaars, actief in een groot aantal kunstdisciplines, op 23 locaties, meestal in eigen ateliers, maar ook op gastlocaties, zoals Bij Roos in Zuidhorn. 

Door vooral uit te gaan van de eigen ateliers van de kunstenaars loopt de route langs een reeks locaties, ieder jaar weer anders verspreid over een bijzondere regio. De lengte van een route is ongeveer 200 kilometer. Veel bezoekers trekken daar met plezier twee dagen voor uit.

Kunst-aan-Huis, ieder jaar weer anders: onbekende weggetjes, door meer of minder bekend gebied, verrassende horizonnen, onvoorspelbaar weer, nieuwe kunstenaars, bekende en onbekende kunstdisciplines, vertrouwde favorieten met nieuw werk, verrassingen, inspiratie, gesprekken met, ….

Uiteraard kunt u ook dit jaar uw eigen route weer zelf samenstellen met de informatie die u op de website kunt vinden. 
Meer informatie staat op de website van Kunstaanhuis.nl  
https://www.kunstaanhuis.nl/kunstenaar/15-elisabeth-donkers-mixed-media-collage-papier-textiel/


Powered by webXpress